Als leraar herken je wellicht het volgende. De kerstvakantie zit er weer op. Na twee weken relatieve rust ben je weer helemaal tot rust gekomen. Die twee weken had je hard nodig, want voor de vakantie ging het allemaal niet zo lekker meer in de klas. De kinderen waren moe. Jij was moe. En ondertussen moest er toch heel veel gebeuren: sinterklaasviering hier, oudergesprekje daar, ondertussen een kerstmarkt, kerstgala of kerstontbijt organiseren en daarnaast ook nog proberen de kinderen wat te leren en wellicht ook zelfs nog te toetsen. Niet gek dat de energie even op was. Maar nu, na die twee heerlijke weken, kun jij er weer tegen aan.

En dan is het woensdag: je bent pas 3 dagen bezig maar het voelt alsof je er al weer een maand op hebt zitten. Al die mooie plannen voor lessen die je had bedacht in de vakantie lijken plotseling te ambitieus en onhaalbaar. Je staat weinig energiek voor de klas. En de leerlingen: ook die lijken alleen maar drukker uit de vakantie te zijn gekomen. Eigenlijk ben je stiekem al weer aan het aftellen naar de volgende vakantie.

Herken je dit? Wat je voelt is een stressreactie van je brein en je lichaam op de situatie: je staat weer voor de klas en je brein koppelt dit aan stress. Dat is immers wat je lichaam heeft gevoeld voor de vakantie. Dat die stress nu niet meer nodig is weet jouw brein nog niet. Die heeft het lichaam al weer in een vluchtstand gezet richting de volgende vakantie.

Het zou natuurlijk fijn zijn als je deze stressreactie uit je lichaam kunt halen. Zodat je dat wat je in principe heel leuk vindt om te doen, namelijk lesgeven, ook weer met plezier doet. En dat is waar ik jou bij kan helpen met behulp van Touch for Health en Stress release. Zodat je weer ontspannen en met meer energie voor de klas komt te staan. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek of maak meteen een afspraak voor een kennismakingsconsult. 

Categorie├źn: Overig