Ik ben Esther, 36 jaar, moeder van twee jonge kinderen. Als jong meisje leek het mij al heel gaaf om een eigen praktijk te hebben waarin ik mensen wilde helpen zich weer gezond en fit te voelen. Dit verlangen kwam ook doordat ik zelf als kind niet altijd goed in mijn vel heb gezeten: een hoge gevoeligheid maakte dat ik veel last had van spanningen, emoties en allergie. Ik heb toen veel steun gehad aan Touch for Health. Ik weet nog goed dat ik toen al dacht: dat wil ik ook kunnen!

Werk en opleiding

Toch liep het anders. Ik kwam in het onderwijs terecht als docent Biologie. Ik ben van hieruit verschillende functies gehad, om uiteindelijk door te groeien naar de rol van locatieleider van een VMBO-school. Ik bemerkte echter dat ik in die rol te veel met de organisatie en regels van het onderwijs bezig was, terwijl ik nauwelijks meer aan echt contact met docenten en leerlingen toe kwam. En mijn missie om zowel leerlingen als docenten goed in hun vel te laten zitten zodat ze aan leren dan wel lesgeven toekomen, kon ik hierdoor in deze rol juist niet waar maken. 

Uiteindelijk bleek deze baan mij teveel stress en te weinig voldoening te geven. Ik kwam vanwege de stress en burn out klachten wederom in aanraking met Touch for Health. En opeens wist ik wat ik wilde doen: ik besloot mijn eigen praktijk op te zetten, waarin ik mensen help zich fit en gezond te voelen. Dat is de reden dat ik ben gestart met de HBO opleiding tot erkend kinesioloog. Mijn doel is om daarbij zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met kinesiologie, zodat iedereen uiteindelijk goed in zijn vel kan komen te zitten. Want ik geloof dat door de juiste balans in energie, voeding en beweging iedereen zich gezond zou moeten kunnen voelen. 

 

En verder… 

Sinds 2005 ben ik gecertificeerd als Bodypump-instructeur en geef ik groepslessen. Daarna ben ik ook RPM, BodyCombat en XCO instructeur geworden. En na de geboorte van mijn zoontje in 2015 ben ik fanatiek gaan hardlopen. In oktober 2019 heb ik mijn eerste Marathon gelopen. Verder heb ik een opleiding tot gewichtsconsulent afgerond. Mijn kennis en ervaring op dit gebied pas ik ook toe in mijn coaching. Ik ben er van overtuigd dat als je goed in je vel wilt zitten er een goede balans moet zijn tussen energie, voeding en beweging. In mijn coaching geef ik jou daar concrete handvatten voor, zodat jij je weer gezond en fit voelt.