Over kinesiologie

Kinesiologie is een complementaire geneeswijze die er op gericht is stress uit je lichaam weg te halen. Stress zorgt vaak voor onbegrepen lichamelijk klachten en onrust in je hoofd. Tijdens een consult zet ik het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan waardoor je direct meer energie krijgt. Ik kijk daarbij naar de hele connectie tussen je lichaam, geest en energie. Daarbij gaan we aan de slag met onbewuste overtuigingen en transformeren we die naar overtuigingen die jou wel gaan helpen. Zodat je meer in contact komt met wie jij werkelijk bent. 

Om echt te begrijpen wat kinesiologie is moet je het eigenlijk zelf ervaren. Om toch nog iets meer te weten te komen over kinesiologie geef ik hieronder antwoord op de meest gestelde vragen. 


Kinesiologie: Van denken naar voelen

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een complementaire geneeswijze die er op gericht is stress uit je lichaam weg te halen, waardoor je direct meer energie krijgt. Ik kijk daarbij naar de hele connectie tussen je lichaam, geest en energie. Daarbij gaan we aan de slag met onbewuste overtuigingen en transformeren we die naar overtuigingen die jou wel gaan helpen. Zodat je meer in contact komt met wie jij werkelijk bent.

Wat zijn blokkerende of onbewuste overtuigingen dan?

Wist je dat wat we doen, hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen maar voor 5% voortkomt uit onze bewuste gedachten en intenties? De overige 95% wordt onbewust aangestuurd. Dus als jij het gevoel hebt dat je vastzit, niet verder komt en steeds in dezelfde vaak stressvolle patronen blijft zitten, dan zit er wellicht iets in je onbewuste, een gedachte of een emotie, die jou blokkeert. Met kinesiologie duik je jouw onbewuste in om deze blokkade op te heffen zodat jouw energie weer gaat stromen.

Hoe kom je erachter waar de stress of blokkerende overtuigingen zitten?

Daarvoor maak ik gebruik van spiertesten.

Wat is de spiertest precies?

Een spiertest klinkt spannend, maar dat valt mee. Het betekent niks anders dan dat ik met lichte druk op (meestal) je arm check hoe jij lichaam reageert op bepaalde onderwerpen of vragen. Dit klinkt wellicht nog steeds wat vaag. Eigenlijk moet je de spiertest gewoon een keer ervaren om te weten wat het precies is!

Hoe ziet een consult eruit?

Voorafgaand aan een consult ontvang je van mij een intakeformulier waarop je aangeeft wie je bent, wat je doet en waarom je een consult of traject hebt geboekt. Dit lopen we kort door. We stellen een doel aan de hand van jouw wens. Vervolgens neem je plaats op mijn behandeltafel. Met behulp van een spiertest ga ik vervolgens op zoek naar waar de spanning zich bevindt en hoe we deze in balans kunnen brengen.

Hoe zorg je dat blokkades verdwijnen en de energie weer gaat stromen?

Om jouw energie weer te laten stromen en je weer in balans te brengen gebruik ik verschillende technieken. Soms zijn dit fysieke oefeningen, maar ook werk ik met het masseren van acupressuurpunten of het balanceren van chakra's. Soms gebruik ik ook Bach Bloesem of andere vergelijkbare remedies en kristallen. Jouw lijf vertelt met behulp van de spiertest wat jij nodig hebt, en daardoor laten we ons dus leiden.

Ik lees iets over massages. Moet ik daarvoor mijn kleren uitdoen?

Nee hoor. Tijdens het consult kun je gewoon je kleren aanhouden. Het gaat om massages of vasthouden van drukpunten, maar dat kan ook gewoon door je kleren heen. Wel is het fijn om makkelijke kleding aan te trekken.

Moet ik veel praten tijdens een sessie?

Nee, juist niet. Je hoeft zeker niet je hele levensverhaal te vertellen. Soms kan het wel helpen om bepaalde gebeurtenissen te bespreken, maar het gaat dan vooral om het gevoel dat jij daarbij had. En als dat een vervelend gevoel was dat zorgt dat je nu nog steeds stress ervaart, dan gaan we dat gevoel in balans brengen. Maar daarvoor hoef je het niet te herbeleven zoals bij sommige andere therapie-vormen. In de sessies van 90 minuten die horen bij de trajecten zal er uiteraard wel meer gepraat worden, maar dit gaat dan vooral over wat jouw doel is en waar je naartoe wilt.

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject bestaat uit ongeveer 5 sessies met steeds een tussenperiode van ongeveer 2 tot 3 weken. Lees meer over het traject gecombineerd met coaching op de pagina "Coaching"