Individuele consulten 

Voor ondersteuning bij emotionele en lichamelijke (spannings)klachten

Een consult kinesiologie biedt ondersteuning bij: 

  • Chronische (lichamelijke) spanningsklachten
  • Algemeen gevoel van onrust of weinig energie.
  • Lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak, zoals bijvoorbeeld rugpijn, hoofdpijn, gewrichtspijnen of buikpijn.  
  • Herstel na een burn-out.
  • Herstel bij blessures.

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie gaat uit van een holistische kijk op gezondheid. Dit betekent onder andere dat we er vanuit gaan dat de oorzaak van een bepaalde klacht niet altijd gerelateerd is aan waar je de klacht voelt. Een bekend voorbeeld hiervan is pijn in je nek. Je kunt bijvoorbeeld pijn in je nek hebben doordat je een verkeerde beweging hebt gemaakt. Dan is de oorzaak heel duidelijk. Maar veel mensen ervaren juist ook pijn in hun nek als ze last hebben van stress. Een massage van je nek kan dan wel even ontspanning geven aan die spier en dus verlichting van de klacht, maar zolang je de emotionele oorzaak niet hebt aangepakt zal de klacht steeds terugkeren. In een consult gaan we op zoek naar de de onderliggende oorzaak van je klacht.

En dan? 

Als we de onderliggende oorzaak van de klacht hebben gevonden, gaan we aan de slag om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Je lichaam kan van nature namelijk heel goed zichzelf herstellen, maar soms lukt dat niet. Het lijkt dan alsof je vastzit een bepaald patroon. Het lukt je niet om vervelende emoties zoals angst of verdriet los te laten. Of een oude, fysieke pijn lijkt in een bepaalde situatie steeds terug te komen. Vaak worden bepaalde klachten of emoties getriggerd door oorzaken, stress, in je verleden. Door bepaalde patronen die je jezelf hebt eigen gemaakt. Soms ligt de oorzaak ook in je familiesysteem. Dit inzichtelijk maken geeft vaak al direct verlichting van de klacht. Daarnaast gebruik ik verschillende energetische technieken om de stress uit je systeem te halen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je energie weer gaat stromen, in beweging komt. En dan kan je lichaam zichzelf wel gaan herstellen. 

Ben ik dan direct van mijn klachten af? 

Of en hoe snel je van je klachten af bent verschilt per situatie en per persoon. Vaak geeft het eerste consult wel direct verlichting van de klacht en een algemeen gevoel van ontspanning. En na twee of drie consulten blijven klachten vaak ook langer weg. Om blijvend resultaat te behouden is het belangrijk dat je aan de slag gaat met de inzichten uit de balans. Soms gaat dit vanzelf: doordat de oude trigger als het ware gedeblokkeerd is verval je niet meer in het oude patroon. Maar het kan ook nodig zijn om andere keuzes te gaan maken in wat je doet in het dagelijks leven. Dan zijn de inzichten uit het consult een opening om hiermee aan de slag te gaan. Vervolgconsulten of een traject kunnen hierbij helpen. 

Marieke (34 jaar)

Arts, moeder van 3 kinderen


"Nadat ik in de praktijk bij Esther was geweest zijn mijn lichamelijke spanningsklachten verdwenen en voel ik veel meer rust. En dat al na 1 sessie!"

Kennismakingsconsult Kinesiologie

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat kinesiologie voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsconsult kinesiologie. Daarin ervaar je direct wat kinesiologie voor jou kan doen. Op basis van dit consult maken we vervolgafspraken, afhankelijk van wat jij nodig hebt. 


Duur van een kennismakingsconsult: 45-60 minuten

Tarief: € 70,-

Praktijklocatie: Fort Honswijk, Lekdijk 58, Schalkwijk. 


Het consult kan in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering. Ik raad je aan dit te controleren bij je verzekeraar. 


Liever eerst persoonlijk contact?

Stuur dan een berichtje naar info@eshealth.nl met je telefoonnummer en wanneer ik jou kan bereiken. Dan neem ik contact met je op. Of bel/app naar 0611 474 675

Ervaringen uit de praktijk

"Door de sessie ben ik veel beter in staat keuzes te maken in werk, gezin en vrije tijd!"
Esmee, 35 jaar
"De balans bij Esther was een heerlijk momentje me-time! Ik kom graag nog eens."


Carolien, 37 jaar, moeder van 2 kinderen

Veelgestelde vragen:

Consult kinesiologie

Hoe ziet een consult eruit?

Voorafgaand aan de sessie ontvang je van mij een intakeformulier waarop je aangeeft wie je bent, wat je doet en waarom je een sessie hebt geboekt. Dit lopen we kort door. We stellen een doel aan de hand van jouw wens. Vervolgens neem je plaats op mijn behandeltafel. Met behulp van een spiertest ga ik vervolgens op zoek naar waar de spanning zich bevindt en hoe we deze in balans kunnen brengen.

Hoe zorg je dat de energie weer gaat stromen?

Om jouw energie weer te laten stromen en je weer in balans te brengen gebruik ik verschillende technieken. Soms zijn dit fysieke oefeningen, maar ook werk ik met het masseren van acupressuurpunten of het balanceren van chakra's. Soms gebruik ik ook Bach Bloesem of andere vergelijkbare remedies en kristallen. Jouw lijf vertelt met behulp van de spiertest wat jij nodig hebt, en daardoor laten we ons dus leiden.

Wat is precies de spiertest?

Een spiertest klinkt spannend, maar dat valt mee. Het betekent niks anders dan dat ik met lichte druk op (meestal) je arm check hoe jij lichaam reageert op bepaalde onderwerpen of vragen. Dit klinkt wellicht nog steeds wat vaag. Eigenlijk moet je de spiertest gewoon een keer ervaren om te weten wat het precies is!

Ik lees iets over massages. Moet ik daarvoor mijn kleren uitdoen?

Nee hoor. Tijdens het consult kun je gewoon je kleren aanhouden. Het gaat om massages of vasthouden van drukpunten, maar dat kan ook gewoon door je kleren heen. Wel is het fijn om makkelijke kleding aan te trekken.

Moet ik veel praten tijdens een sessie?

Nee, juist niet. Je hoeft zeker niet je hele levensverhaal te vertellen. Soms kan het wel helpen om bepaalde gebeurtenissen te bespreken, maar het gaat dan vooral om het gevoel dat jij daarbij had. En als dat een vervelend gevoel was dat zorgt dat je nu nog steeds stress ervaart, dan gaan we dat gevoel in balans brengen. Maar daarvoor hoef je het niet te herbeleven zoals bij sommige andere therapie-vormen.

Waar wacht je nog op? Boek meteen jouw sessie

Op de hoogte blijven?

 Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om regelmatig (maximaal 3x per maand) praktische tips, ervaringen uit de praktijk, nieuwe data voor workshops en meer inspiratie te ontvangen over wat kinesiologie voor jou kan doen.