Beweeg jezelf in balans

Een van de meest fascinerende dingen die ik zelf heb geleerd uit Touch for Health is hoe doelgericht bewegen je energie al in balans kan brengen. En dan heb ik het niet over de rust die je (hopelijk) voelt als je een half uurtje bent gaan wandelen of hardlopen. Of het gevoel van kracht dat je ervaart na een bodypump, bootcamp of bodyshape les. Het gaat dan echt om doelgericht je emoties en daarmee je energie in balans brengen, door middel van een bepaalde beweging. 

In de Touch for Health leer je uiteraard spiertesten. Dat is immers de basis van kinesiologie. Maar daarnaast leer je in totaal 42 spieren kennen, met hun bijbehorende beweging, die allemaal gekoppeld zijn aan een bepaalde meridiaan. Een energiebaan dus. En die meridianen zijn dan weer gekoppeld aan bepaalde emoties. En wat blijkt: door bepaalde spierbewegingen te maken en bewust stil te staan bij wat je ervaart, welke emoties er boven komen en die de ruimte te geven, breng je al je energie in beweging. En zet je daarmee je zelfherstellend vermogen aan. Je kunt weer helder denken en je voelt je meer bij jezelf. Van daaruit wordt het veel makkelijker om weer verder te gaan met je (eventueel drukke) dag. Of het wordt makkelijker om een beslissingen te nemen en het overzicht te behouden. Net waar jij je aandacht op hebt gericht bij het uitvoeren van je balans. 

Al in de eerste cursus leer je voor elke meridiaan een spier kennen. En ik leg je uit hoe je het bewegen van deze spieren kunt integreren in je dag, ook tijdens het sporten. Maar je leert ook een balans door middel van bewegen. Ik gebruik deze balans van de spieren zeer regelmatig. Omdat ik gewoon liever door middel van beweging rust vind in mijn systeem dan door stil te zitten. En het grote voordeel: het kost maar heel weinig tijd. Een makkelijk toepasbare techniek dus die heel effectief inwerkt om lichaam, geest en energie. Dat is de kracht van Touch for Health. 


Wil jij deze en nog heel veel andere waardevolle technieken leren om jezelf en je gezin in balans te brengen? Dit najaar start een nieuwe groep Touch For Health. Kijk op www.eshealth.nl/touchforhealth voor meer informatie en inschrijven. 

Liever eerst persoonlijk kennismaken? In augustus organiseer ik weer inspiratie-avonden en -ochtenden op Fort Honswijk. Kijk op www.eshealth.nl/openavond voor meer informatie. 

Op de hoogte blijven?

 Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om regelmatig (maximaal 3x per maand) praktische tips, ervaringen uit de praktijk, nieuwe data voor workshops en meer inspiratie te ontvangen over wat kinesiologie voor jou kan doen.