De kracht van Touch for Health

Ken je dat gevoel dat je aan het werk bent en doet wat je echt leuk vindt? Het heerlijke gevoel dat je dit elke dag zou willen blijven doen? Het gevoel dat dit je levensdoel is? De afgelopen maanden heb ik voor het eerst de cursus Touch for Health mogen geven. Dat was het moment waarop ik sterk voelde dat mijn doel is om zoveel mogelijk mensen de kracht van Touch for Health in hun leven te laten ervaren en te leren hoe ze dit kunnen integreren. Trainingen geven met dit prachtige materiaal. Ik ben dan ook ontzettend blij dat er mooie ontwikkelingen waren, waardoor ik nu mijn eigen trainingsruimte kan huren op een prachtige locatie (Fort Honswijk) in Utrecht. Hier kan ik mijn droom nog verder vormgeven.

Ik weet zeker dat ik zonder Touch For Health niet zo ver zou zijn gekomen. En ik ben er bijna zeker van dat Touch For Health ook jouw leven kan verrijken. Daarom wil ik je graag meenemen in het verhaal van Touch For Health. De kracht en tegelijkertijd de eenvoud van deze methode. De wetenschappelijke achtergronden. Maar vooral de praktische toepasbaarheid in je leven. Ik wil je laten ervaren dat je je leven op een ontspannen manier kunt vormgeven, dichtbij wie je werkelijk bent, zonder ingewikkelde oefeningen en lange oefensessies. Het liefst doe ik dat natuurlijk in de trainingen. Maar In de komende tijd zal ik hierover ook schrijven in een serie blogs op mijn website. Waarbij ik begin met mijn eigen verhaal.

Want dat gevoel van flow in mijn werk, doen wat echt bij mij past, heb ik niet altijd gehad. Voordat ik met Touch For Health begon, werkte ik in het onderwijs. Ik begon als docent, want lesgeven past wel echt bij mij. Maar uiteindelijk gaf ik steeds minder les en werd ik onderwijsplanner, afdelingsmanager en uiteindelijk locatieleider van een middelbare school. En daar ging het mis. Achteraf gezien was ik steeds verder verwijderd geraakt van wie ik werkelijk ben. Ik zat steeds meer in mijn hoofd. Ik probeerde constant te voldoen aan mijn eigen (hoge) verwachtingen en die van anderen. Ik was alleen nog maar rationeel bezig en had totaal geen contact meer met mijn gevoel, terwijl ik vroeger juist een heel gevoelig kind was. In mijn jeugd bezocht ik regelmatig een kinesioloog om meer rust te ervaren, zowel emotioneel als fysiek. Dus toen mijn lichaam uiteindelijk op de rem trapte en ik door fysieke klachten niet meer kon werken, besloot ik zelf naar een kinesioloog te gaan. Dat had vroeger immers ook zo goed geholpen. En dat bleek een gouden zet.

Het is altijd lastig om uit te leggen wat een kinesioloog doet en waarom het zo effectief is. Kinesiologie betekent letterlijk "de leer van beweging" en dat is precies wat het doet: het brengt je hele systeem letterlijk in beweging. En dat is ook wat er bij mij gebeurde. Mijn beperkende gedachten, overtuigingen (perfectionisme!) kwamen in beweging, zodat ik ze kon loslaten. Mijn energie kwam in beweging, waardoor mijn zelfherstellend vermogen werd geactiveerd en mijn fysieke klachten steeds minder werden. Maar het belangrijkste was dat er iets veranderde in mijn bewustzijn: ik kwam weer in contact met wie ik echt ben. Zo kon ik mijn leven in beweging brengen en doen wat echt bij mij past, ook in het dagelijks leven. Nu, vier jaar later, leef ik het leven waar ik tijdens mijn re-integratieperiode van droomde. En Touch For Health speelt daar een belangrijke rol in.

Touch for Health vormt de basis van kinesiologie. Toen ik besloot kinesioloog te worden, begon ik zoals alle beginnende kinesiologen met Touch for Health. Wat ik me echter niet realiseerde, is dat deze cursus niet alleen bedoeld is voor toekomstige kinesiologen. Het is juist ontwikkeld voor iedereen die zelf de gezondheid en het welzijn van zichzelf en zijn gezin in eigen handen wil nemen. De technieken die je leert, zijn namelijk heel praktisch en direct toepasbaar in het dagelijks leven, met of zonder spiertesten. Voor mij is het veel praktischer dan bijvoorbeeld mediteren of yoga. Ik heb vaak niet genoeg rust om daar voldoende tijd voor te nemen, terwijl de technieken van Touch for Health altijd toepasbaar zijn. Maar het gaat verder dan dat: het heeft echt mijn kijk op het leven veranderd. Daar vertel ik je graag meer over in de volgende blogs.

Op de hoogte blijven?

 Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om regelmatig (maximaal 3x per maand) praktische tips, ervaringen uit de praktijk, nieuwe data voor workshops en meer inspiratie te ontvangen over wat kinesiologie voor jou kan doen.