Kom tot rust met Touch for Health

In mijn vorige blog schreef ik dat Touch for Health een verrijking is voor mijn leven en dat ik geloof dat het ook voor jou een verrijking kan zijn. Dat het je veel rust en ontspanning kan brengen. Nu heb ik natuurlijk mijn beroep gemaakt van kinesiologie, en dus ook van Touch for Health (TFH). Ik ben heel blij met deze verandering, dus is het logisch dat ik het zie als een verrijking van mijn leven. Maar toch is dat niet wat ik bedoel. Voor mij is TFH vooral ook een hele praktische manier om tot rust te komen, tot mezelf te komen. En daar maak ik dagelijks gebruik van.

Natuurlijk zijn er ook andere manier om dat te doen. Veel mensen mediteren bijvoorbeeld regelmatig. En meditatie is heel waardevol. Althans: dat vind ik nu. Want voordat ik met TFH in aanraking kwam, kon ik eigenlijk niet mediteren. Ik had gewoon niet de rust om te gaan zitten en “niks te denken”. Liever was ik in beweging, dan kwam ik echt tot rust! (Dacht ik). En daarbij vond ik meditatie om tot rust te komen ook helemaal niet praktisch. Want probeer maar eens in een drukke school tijdens een werkdag een meditatiemoment te vinden. Of gedurende de dag als je met jonge kinderen thuis bent. Je bent al blij als je een rustmoment op het toilet kan vinden, laat staan dat je even kunt gaan mediteren.

En daar biedt TFH uitkomst. Want al in de eerste cursus, of liever gezegd, juist in de eerste cursus, leer je allerlei technieken die je heel makkelijk en snel kunt toepassen om tot jezelf te komen. Om stress uit je systeem af te voeren. Om weer te kunnen focussen. Ontspanning te ervaren. Technieken die je echt overal kunt toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg door je oorschelp te masseren jezelf een mini-balans geven. Dit soort technieken gebruik ik nu nog steeds bijna dagelijks. 

Dit lijken misschien vooral quick fixes. Het diepliggende probleem van onrust pak je er immers niet mee aan. Want dat ik niet kon mediteren had meer te maken met mijn overtuiging dat mediteren perfect moest. Minstens een half uur, volledige rust in je hoofd, je kent het wel. Het waren mijn belemmerende overtuigingen die mij daar in de weg zaten. Dat had niet zoveel met het mediteren te maken, maar meer met het gevoel dat ik alles altijd goed moest doen. Maar toch merk ik elke keer weer, bij mezelf en bij anderen, dat door regelmatig met de "quick fixes" je energie in beweging te brengen, je ook effect houdt op de lange termijn. Pas je de technieken daarbij meer gericht toe, dan merk je ook dat je belemmerende overtuigingen minder worden. Dat leer je dan ook in de vervolgcursussen. 

Door de cursussen, aangevuld met sessies bij collega’s zijn veel van mijn overtuigingen over perfectionisme ondertussen verdwenen. En ja, ik kan dus nu wel een half uur rustig mediteren. Maar het is niet iets wat ik dagelijks doe. Ik blijf iemand die liever in beweging is om tot rust te komen. Letterlijk mijn spieren in beweging zet. In Touch for Health leer je dat elke spier gekoppeld is aan een emotie. En dat je door gerichte beweging van je spieren, je emoties en je energie weer in beweging kunt brengen. Zodat je meteen meer ontspanning ervaart in je leven. Ik leer je dit graag in de Touch for Health cursus!

Op 31 augustus start ik met een nieuwe groep Touch For Health 1. Wil je hier meer over lezen kijk dan op www.eshealth.nl/touchforhealth

 

 

Op de hoogte blijven?

 Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om regelmatig (maximaal 3x per maand) praktische tips, ervaringen uit de praktijk, nieuwe data voor workshops en meer inspiratie te ontvangen over wat kinesiologie voor jou kan doen.