Terug naar de verbinding met jezelf...
19 juli 2023 

Terug naar de verbinding met jezelf...

In mijn vorige blogs heb je kunnen lezen hoe praktisch Touch for Health (TFH) is. Hoe makkelijk de technieken toepasbaar zijn voor jezelf en je gezin. En natuurlijk ook over wat het je oplevert als je TFH dagelijks toepast: meer rust en ontspanning in je hoofd en lijf. Ik heb de blogs bewust praktisch geschreven omdat ik juist over de concrete kant van TFH meer informatie wil geven. 

Maar toen ik de blogs zelf teruglas, realiseerde ik mij dat er wel iets essentieels mist in het verhaal. En dat is misschien ook juist het magische en ongrijpbare van kinesiologie en spiertesten in het algemeen. Iets dat zich lastig in woorden laat uitdrukken. En toch ga ik het hier proberen...

Touch for Health doet namelijk nog veel meer dan alleen voor korte tijd rust en ontspanning geven. Door het volgen van de cursussen en te werken met het materiaal raak je echt weer in verbinding met een dieper deel van jezelf. Met je eigen energie. Hoofd, hart en lichaam komen weer in verbinding met elkaar. Dit gebeurt op een praktische manier door het spiertesten, door de bewegingen en oefeningen die we doen of door het masseren van acupressuurpunten. Elke keer is de essentie weer in verbinding komen met je eigen energiestroom en deze in balans brengen. Het is daarbij alsof je een trap oploopt die je in kleine stapjes steeds dichter bij jezelf brengt, waarbij er steeds ook genoeg ruimte is om stil te staan.

Als jouw energie dan meer in balans is, kun je weer makkelijker verbinden met de energie om je heen. Zonder jezelf daarbij te verliezen. Sterker nog: jouw balans helpt anderen hun balans te vinden. Daarbij kun je met alles wat je leert anderen ook weer helpen in verbinding te komen met zichzelf: door spiertesten, oefeningen en het masseren van punten. Wederom heel praktisch en concreet. Maar vooral door de rust die jij uitstraalt vanuit je eigen energieveld. Zeker als je Touch for Health 1 t/m 4 hebt gevolgd zal je dit effect steeds meer gaan merken. 

Misschien klinkt dit laatste toch allemaal een beetje "zweverig" voor je. Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, onder andere naar hartcoherentie en neuroceptie, dat onze zenuwstelsels elkaar echt beïnvloeden op een deels nog onverklaarbare manier. Dat we ongemerkt verbinding met elkaar aan gaan. Maar zelfs als je dat nog moeilijk vindt om te geloven, zal je merken dat je door Touch For Health in ieder geval weer in verbinding komt met jezelf. En dat is misschien nog wel het mooiste van Touch For Health..... 

Op 31 augustus start ik met een nieuwe serie Touch For Health cursussen. Je kunt in de periode september tot en met december Touch 1 t/m 4 volgen. Maar ook als je alleen het eerste deel wilt doen is dat mogelijk. Meer informatie en inschrijven via www.eshealth.nl/touchforhealth . Op de hoogte blijven?

 Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om regelmatig (maximaal 3x per maand) praktische tips, ervaringen uit de praktijk, nieuwe data voor workshops en meer inspiratie te ontvangen over wat kinesiologie voor jou kan doen.