Touch for Health: ook als je geen therapeut bent....
10 juli 2023 

Touch for Health: ook als je geen therapeut bent....

Ik hou er altijd van als cursussen praktisch zijn. Dat je er meteen wat aan hebt. Gelukkig had ik zelf, toen ik begon met Touch for Health (TFH), een instructeur die vooral aanmoedigde om meteen te oefenen met wat we hadden geleerd. En dat niet alleen ik, maar ook mijn vriendinnen daar blij van werden, blijkt wel uit het volgende verhaal.

Toen ik namelijk net TFH deel 1 had afgerond, ging ik dus oefenen met vriendinnen. Een van die vriendinnen vertelde mij dat ze de laatste tijd last had van duizelingen. Ook voelde ze soms een drukkend gevoel op de borst. Ze was al naar de huisarts geweest, er waren verschillende onderzoeken gedaan, maar medisch gezien was er niets aan de hand. Waarschijnlijk had het te maken met stress. Ze gaf ook wel toe dat haar leven met drie kleine kinderen, een stressvolle baan en een uitgebreid sociaal leven ook wel druk was. Maar het lukte gewoon niet om rust te pakken.

Omdat ik zeker wist dat er medisch gezien niets aan de hand was volgens de artsen, gaf ik haar een basis 14-spieren balans. Het enige wat ik deed was de spieren testen. En als deze niet in balans waren, bracht ik ze in balans door middel van massages van punten op rug, buik en borst. Of door het vasthouden van bepaalde punten op het hoofd. We gingen niet eens in op de achterliggende metaforen of emoties.

Vier weken later sprak ik haar weer: haar lichamelijke klachten waren weg. Daarnaast lukte het haar opeens om wel rust te pakken. Ze voelde veel duidelijker de signalen van haar lichaam. En in tegenstelling tot voor de balans lukte het haar nu ook om te luisteren naar die signalen. Gewoon eens op de bank te gaan zitten en de boel de boel te laten. Hierdoor werden ook haar kinderen rustiger waardoor er veel meer rust in huis was. Een geweldig resultaat, niet alleen voor haarzelf, maar ook voor haar gezin.

Een 14-spieren balans is iets wat jij ook kunt leren. En niet alleen voor anderen, maar juist ook voor jezelf. En natuurlijk moet je bij serieuze klachten naar een arts of therapeut gaan. In een enkele cursus ben jij nog niet medisch geschoold. Maar je kunt wel jezelf en andere ondersteunen in het proces. En dat is zo gaaf en praktisch aan de cursus Touch for Health!

Wil jij dit ook leren? Schrijf je dan in voor de cursus Touch For Health 1 die start op donderdag 31 augustus. Klik hier voor meer informatie.

Wil je liever eerst nader kennis maken? Dat kan ook tijdens een van de (gratis) inspiratie-workshops die ik in augustus organiseer. Klik hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

 Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om regelmatig (maximaal 3x per maand) praktische tips, ervaringen uit de praktijk, nieuwe data voor workshops en meer inspiratie te ontvangen over wat kinesiologie voor jou kan doen.